*** Gästbok ***

lördag 15 augusti 2009

Söröya 2009


7:e turen blåste det lite grann men de släppte iväg oss till Storskaltaren i alla fall. Sejen var där men de stora torskstimmen var inte där. Men det kom upp några stora torskar i alla fall. Själv fick jag min största torsk sista dagen och den uppskattade vi till ca 16-17 kg. Den fick simma vidare eftersom vi redan fyllt våra ransoner. Bl.a fick vi 6 st havskatter också.

Söröya 2009


6:e turen fiskade vi endast efter Uer. Vi var 2 båtar som fiskade och vi träffade verkligen rätt från början. Uer efter Uer kom upp. Det slutade med 78 st på ett litet pass innan vinden och strömmarna blev för starka. Största vägde ca 6 kg. 3:e båten fiskade torsk och de fick jättetorskar upp mot 22 kg. 6 st vägde över 18 kg.

Söröya 2009


5:e turen blev lite lugnare fiskemässigt. Långresor var stoppade, men det släppte de på senare. Vi drog så småningom till Masudden där det kom upp 2 hälleflundror och lite torsk m.m. På hemvägen blåste det upp och båtarna fick bekänna färg.

söndag 9 augusti 2009

Söröya 2009


4:e dagens fiske. Idag åkte till Reis och närliggande grund. Till slut hittade vi torsken. Där öste vi upp torsk i vår båt. Alla med "goa" spöböj samtidigt. Till slut var alla trötta i ryggen så vi åkte därifrån. Torskar upp till 13.5 kg kom upp. Blev en del kolja som bonusfisk idag. Första dagen det blåste lite, men inga jobbiga vindar. Imorgon kör vi ett nytt pass på dagen-kväll.

Söröya 2009


3:e dagens fiske. Idag åkte vi till Storskaltaren. 3 hälleflundror kom upp. Den största på 12 kg. Själv fick jag personbästa på hälleflundra. Den vägde 8.7 kg. Sen fick vi torsk upp till 14 kg, men inget bra fiske överlag på storskaltaren.

Söröya 2009


Andra dagens fiske hade vi på natten. Vi fick 4 flundror där den största var på 8.5 kg. Sen fick vi en del torsk. Mikael Nordströms jättetorsk på 24 kg var störst. 18 kg vägde en annan torsk. Därefter i fallande skala. Jag fick en del torsk, men det roliga var en "mindre kungsfisk" som jag fick = personbästa. Personbästa på lubb också. På bilden Mikael Nordström med sin 24 kg torsk.

torsdag 6 augusti 2009

Söröya 2009


I natt var vi ute på Storskaltaren. Fisket var OK. Vi fick torsk på 19 kg och sej på drygt 11 kg och sen kom det upp 2 hälleflundror. Största fick jag på 7 kg. Slog fyra personbästa igår. Torsk 12.5 kg, Havskatt 3.47 kg, Hälleflundra 7 kg och sej runt 5-6 kg. Nu laddar vi för ett nytt fiskepass i natt. Vädret är strålande. På bilden jag och Patrik med hälleflundra på 7 resp 5 kg.

onsdag 5 augusti 2009

Söröya 2009


Nu är vi framme på Söröya. Vi pratade med några gäster och de sa att det varit väldigt bra fiske just nu. Det är kanonväder, solsken och vindstilla på havet. Nu ska vi käka och sen tar vi ett nattpass på Storskaltaren. Alla är laddade till max.

Söröya 2009


Resan till Pajala gick utmärkt. Här vilade vi upp oss innan vi åkte vidare till Oxfjord och färja över till Söröya.